Sarita Ingwersen

SaritaIn 1982 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeute. Ik heb in verschillende praktijken in Amsterdam gewerkt waarna ik de mogelijkheid kreeg om samen met drie andere fysiotherapeuten een eigen praktijk op de Ceintuurbaan te starten. Al snel kwam de nadruk van mijn werk te liggen op psychosomatiek.

Vanaf het begin af aan boeide het mij om met de totale mens om te gaan en niet alleen met een deel, zoals een schouder of een knie. Veel klachten hebben namelijk vaak te maken met het persoonlijke verhaal, de werksituatie of de thuissituatie. Binnen de fysiotherapie kon ik daar onvoldoende mee. In 2006 besloot ik, nadat ik vanaf 1992 verschillende opleidingen in de haptonomie en haptotherapie heb gevolgd, nog uitsluitend als haptotherapeut te werken. Als geregistreerd lid van de Vereniging Van Haptotherapeuten (VVH) heb ik verschillende nascholingen gevolgd in het kader van accreditering en kwaliteitsbeleid. Naast de algemene haptotherapie heb ik belangstelling voor fertiliteitsproblematiek, vragen en begeleiding rond adoptie en relatiebegeleiding. De tweejarige opleiding haptonomische relatiebegeleiding in Doorn, heb ik in april 2015 afgerond.

Ik vind het altijd boeiend om samen, in een sfeer van vertrouwen en veiligheid, uit te zoeken en stil te staan bij de signalen van je lichaam, de belevingen en de emoties. Op een positieve, ondersteunende, betrokken manier help ik je in contact met je eigen gevoel te komen. Op die manier ontstaat er een balans tussen denken, voelen en handelen. Ik behandel mensen op een respectvolle manier. Ik kan goed observeren en duidelijk benoemen wat ik zintuiglijk waarneem. Mijn creativiteit en ervaring helpen mij om op een passende manier helderheid te krijgen in je persoonlijke aard, aanleg en vermogens. Daarnaast komen hindernissen die een persoonlijke ontwikkeling in de weg staan duidelijk aan het licht en kunnen die worden aangepakt. Dat alles leidt tot een groei naar eigenheid, zelfbewustzijn en authenticiteit. Ik vind het heel bijzonder om mensen tijdens dit proces te mogen begeleiden om steeds meer zichzelf te worden.